Als interim gedragsdeskundige:
- ga je aan de slag bij een Kinderdagcentrum voor gespecialiseerde begeleiding dagopvang, ondersteuning thuis of op school en behandeling van kinderen en jeugdigen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis.
- je hebt een mediërende rol en werkt samen met een multidisciplinair team.
In welke context kom je terecht?
- Je werkt samen met een andere gedragsdeskundige op de locatie. Je zet de inhoudelijke lijnen uit, ondersteunt en coacht de begeleiders om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarnaast vraag je indicaties aan en verzorg je de aanvraag als een kind kan doorstromen naar een andere vorm van onderwijs.
- Dagelijks komen 50-60 kinderen naar de locatie (4-21 jaar). Ze zijn ingedeeld in kleine groepen. Elke groep heeft een eigen programma, aangepast aan leeftijd, mogelijkheden en de ervaringswereld. Er zijn leslokalen en er is een gemeenschappelijke aula. De sfeer is warm en huiselijk.
Wat maakt de opdracht interessant?
- Omdat je samenwerkt met een andere gedragsdeskundige kun je de taken verdelen en samen sparren. Zij kan je in het zadel helpen.
- Je kijkt op maat welke mogelijkheden er zijn om de kinderen te ondersteunen en stimuleren in hun ontwikkeling met nadruk op 'regulier waar het moet, antroposofisch waar het kan'.
- Het is een platte organisatie met veel ruimte om je rol zelf in te kunnen delen.
Wat neem je mee?
- Je hoeft als gedragsdeskundige nog geen zwaargewicht te zijn, maar het is wel fijn als je bekend bent met de rol en doelgroep.
- Het is een pré als je bekend bent met Triple-C methodiek en LACCS, je staat open voor de antroposofische aanpak.
- Je weet verbinding te maken.
Nieuwsgierig geworden? Graag ontvang ik je reactie!
Groet, Jannie