Passie & Zelfzorg

BuroBeter Ontwikkeling

In deze verdieping voor gedragswetenschappers kom je (terug) bij de essentie van jouw eigen vuur en hoe hiervoor te zorgen.

In deze geaccrediteerde training krijg je concrete handvatten aangereikt vanuit Positieve Psychologie en Appreciative Inquiry om je aandacht te richten op jouw doel en gewenste situatie (zonder daarbij het probleem of dilemma uit het oog te verliezen). Door hier regie over te pakken, zorg je niet alleen goed voor jezelf maar zet je ook direct iets in beweging in de samenwerking met anderen.

Zorgen voor jouw vuur is vaak de sluitpost onderaan een lange lijst prioriteiten. Een ‘nice to have’. Nu even geen tijd voor. Bovendien is het iets wat je puur voor jezelf doet. Toch?

Maar wat als je – door goed voor jezelf te zorgen – veel effectiever bent in je opdrachten? Wat als je – door te doen waar jij blij van wordt – meer flow krijgt in de samenwerking met cliënten en collega’s? En wat als je – door ruimte te maken – tot keuzes komt die balans brengen?

Deze training bestaat uit 2 bouwblokken:

1-daagse training ‘Passie & Zelfzorg’

  • In een kleinschalige groep ervaringsgericht leren aan de hand van concrete handvatten uit de Positieve Psychologie en Appreciative Inquiry.
  • Goed verzorgd op een prachtige locatie in de natuur bij bospaviljoen ’t Leesten in Ugchelen.

1 follow-up supervisie sessie (1:1)

  • Sparren over hoe het gaat om het geleerde toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Wat heb je nodig om het verder te brengen?
  • Online of face to face, 1-3 maanden na de training.

Sonja Joosten

Neemt een bak aan ervaring mee als gz-psycholoog, hoofd behandeling en docent bij RINO. Ze weet direct de kern te raken als waarderend coach en positieve supervisor. Hierbij bouwt ze voort op jouw kracht en nodigt uit tot concrete stappen voorwaarts.

Marlies Hendriks

Systemisch coach, trainer en facilitator in leiderschapsontwikkeling binnen en buiten de geestelijke gezondheidszorg.

Voor wie

Gedragswetenschappers (master en postmaster) werkzaam in verschillende sectoren.

Accreditatie

7,5 punten voor herregistratie van K&J psychologen, Orthopedagogen-generalist en SKJ geregistreerden.

Data & Locatie

  • 1-daagse training Passie & Zelfzorg | 28 maart 2023 van 09.00-17.00 | bospaviljoen ’t Leesten in Ugchelen.
  • 1 follow-up supervisie sessie (1:1) | periode april – juni 2023 | online of face to face.

Kosten

€ 395 (excl. BTW)

Lesmateriaal

  • Bannink, F. (2016). Positieve Psychologie, de toepassingen. Boom Uitgevers, Amsterdam. Inleiding, Hoofdstuk 1 en Hoofdstuk 2, pag. 11-77 (66 pag.).

Aanvullend aanbevolen:

  • Terstegge, M. (2011). Geef flow aan je leven. Lannoo. Hoofdstuk 1: Gelukkig in flow, pag. 16-43 (28 pag.).
  • Bannink, F. (2016). Positieve Psychologie, de toepassingen. Boom Uitgevers, Amsterdam. (overige hoofdstukken)

“Deze training heb ik ervaren als een bron van energie. De training geeft je concrete tools om jezelf, je cliënten én je collega’s in een flow te krijgen en de blik weer op vooruit te zetten. Daarnaast geeft de training je inzicht in het motiveren van jezelf en de ander. Nu inmiddels een jaar later gebruik ik nog dagelijks de oefeningen maar ook de taal die ik geleerd heb in de training. Hierdoor ben ik zelf beter in balans en ben ik in staat om gedrag en sfeer op de werkvloer ten positieve te beïnvloeden. Kortom, een echte aanrader.”

Sanne

orthopedagoog-generalist