Buitenpsychologie

De Buiten Psychologen geloven in de krachtige combinatie van natuur, bewegen en psychologie. Wil jij ook met je cliënten of patiënten naar buiten? Dan is deze training op maat iets voor jou. Zij leiden zorgprofessionals op tot Buitenpsycholoog en helpen je al buiten-werkend op weg naar meer werkplezier, minder stress en meer ruimte voor persoonlijke groei.

Na deze training:

 • kun je buitenpsychologie binnen je eigen praktijk, instelling of bedrijf kunt integreren.
 • heb je kennisgemaakt met diverse werkvormen en geleerd deze toe te passen en te oefenen.
 • heb je naar een eindcasus gewerkt met een client uit jouw eigen praktijk of instelling (of een oefen-client). Hierbij ontvang je steeds persoonlijke feedback van ons per mail tijdens je leerproces.

De Buitenpsychologen geloven in de krachtige combinatie van natuur, bewegen en psychologie. Wil jij ook met je cliënten of patiënten naar buiten? Dan zit je bij ons helemaal goed! Wij leiden zorgprofessionals op tot Buitenpsycholoog en helpen je al buiten-werkend op weg naar meer werkplezier, minder stress en meer ruimte voor persoonlijke groei.

De training heeft als doel dat je als zorgprofessional na deze training buitenpsychologie binnen je eigen praktijk, instelling of bedrijf kunt integreren. Je maakt kennis met diverse werkvormen en leert deze toe te passen en te oefenen. Er wordt naar een eindcasus gewerkt met een client uit jouw eigen praktijk of instelling (of een oefen-client). Hierbij ontvang je steeds persoonlijke feedback van ons per mail tijdens je leerproces.

We lopen dus 3 maanden met je mee….zodat je ook echt een verandering in je werk zult ervaren!

 

Deze training bestaat uit 3 dagen:

Dag 1

 • Wat is Buitenpsychologie? Waar begin je?
 • Theoretisch kader.
 • Wandelen & beweging & psychologie (wat zegt de wetenschap hierover?)
 • Praktische aspecten van de wandeltherapie: do’s & dont’s
 • Buiten-oefeningen & werkvormen.

Na dag 1 ga je met twee concrete oefeningen naar huis zodat je meteen binnen je eigen praktijk of instelling aan de slag kan!

Dag 2

 • Buitenpsychologie werkvormen vanuit diverse theoretische stromingen (o.a een selectie uit CGT/CFT).
 • Casus vanuit de praktijk uitgewerkt.
 • Buitenopsychologie en lichaamsgericht werken
 • Buiten-oefeningen & werkvormen

Dag 3

 • Reflectie en casus bespreking van de deelnemers.
 • Oplossingsgerichte stroming en de combinatie met Buitenpsychologie
 • Buiten-oefeningen & werkvormen
 • Afsluiting & certificering

Certificering

Tijdens de trainingsdagen zullen we veel praktisch buiten oefenen en gebruik maken van de prachtige grote tuin die direct aan de trainingslocatie ligt.

Ter ondersteuning van jou als aanstaande Buitenpsycholoog, werken we tijdens de trainingsdagen toe naar een eindcasus. Je ontvangt een certificaat na inlevering van je eindcasus en na deelname van 3 trainingsdagen. Na certificering kun je je aansluiten bij De Buitenpsychologen en kun je op onze website komen te staan, kun je deelnemen aan intervisies en geniet je van vele andere voordelen van jouw aansluiting.

De trainininsgdagen worden verzorgd door verschillende, zeer ervaren Buitenpsychologen. Zie ook kopje ’trainers’.

Dag 1: Christel Westgeest & Irina Poleacov, beiden GZ-psycholoog en oprichters van De Buitenpsychologen of Mechel Oortgijs

Dag 2: Mechel Oortgijs, Buitenpsycholoog, GZ psycholoog en vaktherapeut.

Dag 3: Maaike Zuidgeest, Buitenpsycholoog en Orthopedagoog Generalist (BIG)

Als bonus worden we soms bijgestaan door diverse gasttrainers.

We zijn allemaal zeer gedreven en ervaren Buitenpsychologen met ervaring in diverse werkgebieden binnen de psychologie. Je proeft dus hoe je diverse stromingen maar ook verschillende doelgroepen (volwassenen en K&J) mee naar buiten kunt nemen.

Voor wie

Psychologen, orthopedagogen, POH-ggz, hulpverleners in de zorg voor mentaal welzijn.

Accreditatie

Bewust niet aangevraagd door de trainers. We besteden onze tijd graag aan kwaliteitsbewaking en niet aan teveel administratie. Deze training is een cadeau aan jezelf voor jezelf.

Data & Locatie

 • De najaarstraining tot Buitenpsycholoog op 4 september, 18 september en 16 oktober 2024
 • Najaar in het Zuiden, training tot Buitenpsycholoog op 18 september, 9 oktober en 6 november 2024
 • Training tot Buitencoach op 3 oktober, 24 oktober en 28 november 2024 (deze training is speciaal voor HBO-ers werkzaam in de GGZ)

De voorjaars-, najaars- en zomertrainingen worden in principe gegeven in het prachtige oude klooster “Samaya” in Werkhoven, Kasteel Huize Harmelen of De Groene afslag in Laren. Ook maken wij vaak gebruik van het Bomenmuseum in Doorn. Voor de training Najaar in het Zuiden gaan wij naar Peelboerdeij “De Groote Peel” op de grens van Brabant en Limburg.

Kosten

Reguliere 3-daagse training, Zomertraining & training tot Buitencoach. Early bird: 1545,- (excl. btw), regulier 1745,- (excl. btw).

Alle trainingsdagen zijn inclusief naslagwerk/buitenwerkvormen & een heerlijke biologische lunch.

Heb je interesse om de training incompany te organiseren? Neem dan contact op met Jannie Brekelmans op jannie@burobeter.nl of 06 37478052 voor een voorstel op maat.

Ik vond het een zeer professionele training. Het is een effectieve, moderne, drempelverlagende en écht een gedrags-veranderende training. Het heeft een goede opbouw en balans van theorie en praktijk

Jantine

gz-psycholoog

Super dat jullie de weg voor mij en anderen hebben vrijgemaakt om Buitenpsychologie te integreren in de praktijk. Ik ben enorm dankbaar en enthousiast na deze 3 daagse training!

Lisa

Systeemtherapeut

Heerlijke training! Zeer inspirerend en ik had aan het einde van de dag nog steeds energie

Nathalie

psycholoog POH-GGZ