Positieve Psychologie: werken vanuit je talent

Hoe kom jij meer in je kracht? De training ‘Positieve Psychologie: werken vanuit je talent’ geeft je een dag vol reflectie op jouw talenten en hoe je deze kunt inzetten zodat je beter voor jezelf zorgt, het verschil maakt en met meer plezier je werk als (interim) gedragswetenschapper beleeft.

 • Kijk met compassie naar jezelf
 • Krijg inzicht in je talenten
 • Ontdek hoe deze bijdragen aan meer zingeving en werkgeluk, en aan betere samenwerking en contact met collega’s en cliënten
 • Je wordt meer bewust van je eigen positiviteit en veerkracht
 • Je leert de basisbeginselen van Positieve Psychologie toe te passen
 • Voor gedragswetenschappers, in dienst of als zzp

Wil je meer plezier beleven aan je werk en in het uitoefenen van je vak als gedragswetenschapper en (regie)behandelaar? Merk je dat je dingen doet die veel energie van je vragen? Of ben je jezelf misschien kwijtgeraakt, werk je steeds harder of haak je af en wil je jezelf weer hervinden?

De sleutel naar zingeving en succes is dat je werkt vanuit jouw talenten. Door te werken vanuit je talent ga je je vooral focussen op dingen waar je van nature goed in bent. Er is dan ook een verschil tussen competenties en talenten. Als je een taak uitvoert vanuit je talent kost het je veel minder inspanning. Je gaat merken dat je beter gedijt in je werk wat effect heeft op je productiviteit, samenwerking met teams en in je contact met cliënten. Het heeft effect op je algehele welzijn.

Wat ga je doen

In de training ‘Positieve Psychologie: werken vanuit je talent’ sta jij centraal, want per slot van rekening ben jij als gedragswetenschapper en (regie)behandelaar je ‘eigen instrument’. Je brengt je dilemma’s in, maakt jouw talenten inzichtelijk en hoe je die (weer) bewuster kunt inzetten. Nadat je jouw talenten in beeld hebt gebracht, ga je aan de slag om je richting te bepalen: wat wil ik met mijn talenten, waar wil ik naartoe en welke keuzes maak ik? Je gaat aan de slag met eerste concrete stappen om je doel te bereiken. De training geeft ruimte om echt even stil te staan. Om je zingeving (weer) te ontdekken én met compassie naar jezelf te kijken. Je gaat vooral ervaren. Ten eerste wat Positieve Psychologie voor jouzelf betekent en ten tweede maken we steeds de vertaalslag naar jou als professional en hoe je Positieve Psychologie kan inzetten in je werk.

We noemen het een training, maar eigenlijk is het een dag van reflectie op jezelf. We doen dit niet alleen vanuit de Positieve Psychologie, maar nemen daarin ook de werkzame elementen van Appreciative Inquiry mee. Hierdoor kom je echt in actie. We werken met verschillende oefenvormen en je krijgt praktische handvatten waar je de volgende dag al meteen profijt van hebt. Na deze dag vol inspiratie volgt er nog een 1 op 1 follow-up coachgesprek met de trainer om samen te reflecteren op het doel dat jij jezelf gesteld hebt en de stappen die jij daarin gezet hebt.

Deelnemers geven aan dat het hen heeft geholpen om (weer meer) bewust hun talenten in te zetten. Met de concrete acties ervaren zij dat de energie weer stroomt en dat heeft zowel een positief effect op jezelf als op de mensen om je heen.

Mooie, ontspannen locatie in de natuur

Het is een actieve dag waarin we op een mooie, ontspannen locatie in een kleine groep zowel binnen als buiten aan de slag gaan.

Incompany ook mogelijk

We kunnen de training ook incompany aanbieden. Een mooie manier om te werken aan goed werkgeverschap, wat steeds meer een thema is binnen de zorg. Als medewerkers hun talenten kunnen inzetten, zal ook de organisatie daarvan profiteren. Betrokkenheid, motivatie en inspiratie nemen toe. Neem met ons contact op om de mogelijkheden op maat te bespreken.

Deze training bestaat uit 2 bouwblokken:

1-daagse training ‘Werken vanuit jouw talent’

 • In een kleinschalige groep ervaringsgericht leren aan de hand van concrete handvatten uit de Positieve Psychologie en Appreciative Inquiry.
 • Goed verzorgd op een prachtige locatie in de natuur.

1 follow-up coachgesprek (1:1)

 • Sparren over hoe het gaat om het geleerde toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Wat heb je nodig om het verder te brengen?
 • Online of face to face, 1-3 maanden na de training.

Sonja Joosten

Neemt een bak aan ervaring mee als gz-psycholoog, hoofd behandeling en docent bij RINO. Ze weet direct de kern te raken als waarderend coach en positieve supervisor. Hierbij bouwt ze voort op jouw kracht en nodigt uit tot concrete stappen voorwaarts.

Voor wie

Gedragswetenschappers (master en postmaster) werkzaam in verschillende sectoren.

Accreditatie

7,5 punten voor herregistratie van K&J psychologen NIP, Orthopedagogen-generalist en SKJ geregistreerden.

Data & Locatie

 • 1-daagse training Positieve Psychologie: werken vanuit je talent, datum en locatie volgen.
 • 1 follow-up coachgesprek (1:1) | datum in overleg met jou | online of face to face.

Kosten

€ 550,- (excl. BTW). Heb je interesse om de training incompany te organiseren? Neem dan contact op met Jannie Brekelmans op jannie@burobeter.nl of 06 37478052 voor een voorstel op maat.

Lesmateriaal

 • Bannink, F. (2016). Positieve Psychologie, de toepassingen. Boom Uitgevers, Amsterdam. Inleiding, Hoofdstuk 1 en Hoofdstuk 2, pag. 11-77 (66 pag.).

Aanvullend aanbevolen:

 • Terstegge, M. (2011). Geef flow aan je leven. Lannoo. Hoofdstuk 1: Gelukkig in flow, pag. 16-43 (28 pag.).
 • Bannink, F. (2016). Positieve Psychologie, de toepassingen. Boom Uitgevers, Amsterdam. (overige hoofdstukken)

“Deze training heb ik ervaren als een bron van energie. De training geeft je concrete tools om jezelf, je cliënten én je collega’s in een flow te krijgen en de blik weer op vooruit te zetten. Daarnaast geeft de training je inzicht in het motiveren van jezelf en de ander. Nu inmiddels een jaar later gebruik ik nog dagelijks de oefeningen maar ook de taal die ik geleerd heb in de training. Hierdoor ben ik zelf beter in balans en ben ik in staat om gedrag en sfeer op de werkvloer ten positieve te beïnvloeden. Kortom, een echte aanrader.”

Sanne

orthopedagoog-generalist

“Heerlijk zo’n dag voor mezelf en om uit de hectiek van alledag te zijn. De training is anders dan andere trainingen. Het is concreet en direct toepasbaar. Het helpt me om weer scherper te krijgen waar mijn kracht zit. Ik gun iedere collega eerst de aandacht naar binnen toe te richten om daarna weer naar buiten toe uit te kunnen dragen.”

Laura

orthopedagoog-generalist

“Bij iedere organisatie is de rol van ‘regiebehandelaar’ anders ingevuld, je hebt andere taken. Door deze training ben ik me ervan bewust geworden dat ik die veel meer zelf kan vormgeven naar wie ik ben en wat bij mij past.”

Marije

orthopedagoog-generalist

“Sonja daagt je uit je vraagstukken te benaderen vanuit je talenten, en dat geeft een boel positieve power. Mijn passie voor het vak werd weer even scherp gesteld, en dat helpt me meer vanuit mijn authenticiteit te handelen. Naast enkele praktische tools die ik gelijk kon inzetten in gesprekken. Echt een heerlijke dag!”

Nienke

gz-psycholoog

“Deze training is echt een aanrader! Een fijne dag in een prachtige omgeving, met een zeer gedreven en inspirerende trainer. Veel ervaringsgerichte oefeningen die leiden tot een praktisch en persoonlijk plan om meer vanuit je talenten te werken. De individuele supervisie die op deze dag volgt helpt vervolgens om te komen tot daadwerkelijke gedragsverandering én het geleerde te verduurzamen en integreren in het dagelijkse leven. Er passeren super relevante en actuele thema’s, die in de praktijk helaas vaak onderaan de prioriteitenlijst belanden. Totdat je deze training hebt gevolgd!”

Marlon

gz-psycholoog