Systemisch regievoeren

Maatwerk voor gedragswetenschappers in een mediërende of regierol. Je leert en ervaart hoe je jouw plek inneemt ten aanzien van cliënten en collega’s op een manier die effectief is én energie geeft.

 • Effectief regie voeren vanuit een mediërende rol (regiebehandelaar, gedragswetenschapper) in de jeugdzorg en jeugd-GGZ
 • Verken de plek die jij inneemt in het systeem met cliënt(en) en collega(’s)
 • Ontdek jouw stijl op regie voeren vanuit systemisch perspectief
 • Krijg inzicht in jouw kracht en talenten, in de valkuilen en kansen
 • Voor (ervaren) gedragswetenschappers en regiebehandelaren, in dienst of als zzp

Als regiebehandelaar in de jeugdzorg en jeugd-GGZ kom je vaak voor veel uitdagingen te staan. Welke rol en positie neem je in? Hoe ondersteun je behandelaren en begeleiders in de zorg aan cliënten en welke verantwoordelijkheid ligt bij jou? Hoe houd je zicht op de kwaliteit van zorg? Hoe effectief voer jij eigenlijk regie?

In deze training ga je vanuit het systemische perspectief verkennen wat ‘regie voeren’ voor jou betekent en wat de richtlijnen, het kwaliteitskader en de beroepscode hierover zeggen.  In een oefening ga je aan de slag met systeemopstellingen. Je ontdekt welke plek je inneemt in het systeem met cliënt(en) en collega(’s) en hoe je regie kunt voeren op een manier die bij jou past en energie geeft. Je krijgt inzicht in jouw kracht en talenten en ontdekt welke valkuilen en kansen er voor jou zijn. Ontdek de do’s en don’ts van een ervaren regiebehandelaar. Je bepaalt wat jij nodig hebt in jouw rol en welke concrete stappen je gaat zetten.

Deze training bestaat uit 2 bouwblokken:

Training in dagdeel | Systemisch regievoeren

 • In een kleine groep ervaringsgericht leren aan de hand van concrete handvatten uit de systeemtheorie, passend bij de beroepsstandaard.
 • Goed verzorgd op een fijne locatie.

Follow-up coachgesprek (1:1)

 • Sparren over hoe het gaat om het geleerde toe te passen in jouw dagelijkse praktijk. Wat heb je nodig om het verder te brengen?
 • Online of face to face, 1-3 maanden na de training.

Marieke Erken

Orthopedagoog-generalist en supervisor, als zzp’er binnen verschillende organisaties als regiebehandelaar en gedragswetenschapper werkzaam.

Voor wie

(Ervaren) gedragswetenschappers (master en postmaster) / regiebehandelaren werkzaam in de jeugdzorg en jeugd-GGZ.

Accreditatie

In aanvraag voor K&J psychologen NIP, Orthopedagogen-generalist en SKJ geregistreerden.

Data & Locatie

 • Training met lunch ‘Systemisch regievoeren’ | 6 juni 2024 bij Het Coachhuis in Woudenberg
 • Follow-up coachgesprek (1:1) | online of face to face.

Kosten

€ 325,- (excl. BTW). Heb je interesse om de training incompany te organiseren? Neem dan contact op met Jannie Brekelmans op jannie@burobeter.nl of 06 37478052 voor een voorstel op maat.

Op een laagdrempelige wijze werd scherp gesteld wat het regiebehandelaarschap ook alweer inhoudt. Juridisch en volgens de beroepscode. Maar ook wat het betekent voor mezelf en hoe ik deze rol wil vervullen. Dit geeft mij weer wat meer stevigheid en praktische oplossingen die ik kan gebruiken in mijn werk.

Nienke

Orthopedagoog-generalist

De training is informatief en inzichtgevend. De (juridische) kaders over wat wel en niet onder mijn verantwoordelijkheid valt zijn duidelijk geschetst. Belangrijk om kennis van te nemen! Daarnaast hebben we met de methode ‘Een taal erbij’ concrete werksituaties uitgediept, waardoor de informatie ging leven en we inzicht kregen hoe we ons als regiebehandelaar positioneren in de behandelcontext, samen met alle andere disciplines. Een aanrader voor iedere regiebehandelaar in de jeugdzorg en GGZ!

Marije

Orthopedagoog-generalist