Onder het genot van een kop koffie deelt Laura Marck (38 jaar, Orthopedagoog Generalist) haar eerste ervaringen in het Gloed Ontwikkelprogramma met Job Lentjes en Marlies Hendriks. “Wat een aandacht voor mij als persoon, en als professional! Mooi, en ook wennen!”. Naar aanleiding van het prachtige gesprek dat volgde, hebben we Laura gevraagd haar ervaringen en inzichten ook hier te delen…ter inspiratie!

Ontdekken
“Voordat ik aan het Gloed Ontwikkelprogramma begon was ik zoekende naar een andere werkomgeving, ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Tijdens mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik eigenlijk meer op zoek was naar mezelf, wie ik ben als OGer, los van de visie van een organisatie, of het werken volgens de richtlijnen en protocollen van een organisatie. De stap om als zzp’er aan de slag te gaan, voelde voor mij te groot. Het Gloed programma kwam op mijn pad, waarin ik volop mag gaan ontdekken wie ik als OGer ben, waar ik mezelf nog verder in wil ontwikkelen en welke werkomgeving en omstandigheden ik over 2 jaar voor mezelf wil creëren.

Verder dan het vertrouwde
Ik ben momenteel aan het ontdekken welke werkzaamheden bij me passen, welke minder, kom met leuke mensen in contact, die me inspireren en prikkelen om verder te kijken dan het vertrouwde. Ik kijk uit naar de Gloed dagen, want dat belooft nog veel meer prikkeling en inspiratie.

Geen buitenstaander
Wat me verrast heeft (en tevens een inzicht is), in hoe open de meeste mensen staan ten opzichte van mij als ‘tijdelijke’. Het invoegen in een nieuwe organisatie ging me boven verwachting gemakkelijk af. Contact met collega’s, het opgenomen worden binnen het team, ik voel me geheel geen ‘buitenstaander’ van de organisatie, maar echt onderdeel van. Wel voel ik enige afstand tot organisatorische perikelen, wat ik fijn vind, zodat ik me geheel kan focussen op de inhoud.”

Wil je meer weten over Gloed? Ben je nieuwsgierig? Bel of app met Laura (0619236167) of Job (0612847010). We gaan graag met je in gesprek over wat jou beweegt.