Aan de keukentafel hebben Job en Marlies een prachtig gesprek met medewerker Marieke Leenen (41 jaar, Kinder- en jeugdpsycholoog SKJ) waarin zij vertelt waarom zij voor Gloed Ontwikkelprogramma heeft gekozen en wat haar ervaringen en inzichten zijn.

“Ja” op het avontuur
“Ik heb ja gezegd op het avontuur! Ja tegen de uitdaging. Ik merkte dat ik na 16 jaar aan het werk was op de automatische piloot. Ik ben nu meer buiten mijn comfortzone aan het werk in een rol waar ik uit mezelf niet op had gesolliciteerd. Het komt door Gloed dat ik dit aandurf. Het voelt als een sprong in het diepe, maar dankzij Gloed wel met zwembandjes aan. Met supervisie en opleiding is er een heel ‘steunpakket’ beschikbaar. Je mag gaan ontdekken en exploreren. Ik heb het gevoel dat ik hier het verschil kan maken.

Ik hoef het niet te weten
“Ik dacht van tevoren: dat is niks voor mij dat detacheren, het tijdelijke…maar dat is het dus stiekem wel! Tot mijn verbazing voelt het juist lekker dat het tijdelijk is. Je mag hier oefenen, verkennen en proberen. Het hoeft niet meteen een commitment voor de rest van je leven te zijn, je mag als het ware in allerlei keukens gaan proeven. Dat geeft me rust. Van de druk voelen van “is dit wat ik wil?” naar “ik hoef het nog niet te weten…” dat geeft echt vrijheid.”

Vrij én verbonden
“Ook heeft me verrast dat ik me zowel vrij als verbonden voel in het detacheren. Ik had gedacht als “tijdelijke” dat je het contact met collega’s mist, maar ik voel me echt lid van de organisatie. Tegelijkertijd voel ik me vrij om vragen te stellen die ik als ‘interne’ medewerker misschien niet zo snel had durven stellen. Ik krijg ook van mijn opdrachtgevers terug dat zij juist behoefte hebben aan mijn frisse blik, omdat ze intern met elkaar hun bestaande denkwijze en patronen hebben ontwikkeld.”.

Eigenlijk een heel mooi moment
“En dat ik meer in mijn mars heb dan ik dacht, ik heb echt wel wat toe te voegen. Niet alleen mijn kennis en werkervaring maar ook levenservaring maakt dat ik me niet snel van mijn stuk laat brengen. Het is daarom juist een heel mooi moment om deze stap te zetten.”

In beweging komen
“Deze stap maken is heel spannend, je komt uit je vertrouwde omgeving en de eerste maand vond ik echt even pittig. Maar gun het jezelf, want je krijgt er zoveel nieuwe, andere energie van. Om je te blijven ontwikkelen moet je in beweging komen. En door te bewegen nodig je je collega’s ook uit zichzelf te blijven ontwikkelen.”

Wil je meer weten over Gloed? Ben je nieuwsgierig? Bel of app met Marieke (0651999210) of Job (0612847010). We gaan graag met je in gesprek over wat jou beweegt.