Sinds 2013 ben ik, naast kinder- en jeugdpsycholoog, een enthousiast reattach therapeut. Reattach is een interventie die kortdurend, niet-belastend, lichaams- en systeemgericht is. Doel is om stress- en emotieregulatie te optimaliseren en persoonlijke groei te realiseren. Mensen die veel stress ervaren, weinig kunnen ontspannen, moeite hebben met concentreren, slapen en relatieproblemen ervaren, maar ook mensen die nare ervaringen moeilijk kunnen verwerken en moeilijk los kunnen laten, kunnen heel goed baat hebben bij reattach.

Ik word nog steeds regelmatig verrast door de positieve effecten die de interventie heeft op het welzijn van zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Dat inspireert mij enorm om het in te blijven zetten. Ook bij nieuwsgierige collega’s, dat is voor mij (ook) een feestje 🙂

Maar wat doet Monica dan precies, vraag je je misschien af…. Ik zit tegenover de betreffende persoon, geef denk- en herinnerings-opdrachten en ’trommel’ ondertussen met mijn vingers in hoog en laag tempo op de bovenkant van de handen van die persoon. De persoon zelf hoeft niets te doen, mag zelfs niet praten! En dat is juist heel fijn en ontspannend voor hem/haar. Er worden vaak ongeveer 5 sessies gegeven, in ongeveer 2 maanden tijd.

Misschien heb ik jou geïnspireerd om er meer over te willen weten; ik hoor het graag.

Kijk dan ook zeker ook op https://reattachacademy.com .